0:00 / 0:00

Schuifvliegendeuren

Niks is fijner dan ook binnenshuis de frisse buitenlucht te kunnen opsnuiven, zonder de nadelen ervan uiteraard! FenekO heeft voor elke (schuif)deur een geschikte aluminium schuifvliegendeur van topkwaliteit.

Al onze schuifvliegendeuren worden steeds op maat gemaakt en kunnen volledig aangepast worden aan de meeste deurstructuren, welke afmeting of kleur dan ook. Dankzij onze jarenlange ervaring als fabrikant van aluminium producten hebben we voor elke situatie de geschikte oplossing in huis.

U hebt keuze uit meer dan 1000 lakkleuren voor de afwerking ervan, zodat ze esthetisch bijna onzichtbaar worden.

Lees meer

Insectengaas

Het insectengaas dat we gebruiken, is vervaardigd uit glasfibervezel en voorzien van een dubbele verankering van de horizontale en verticale draden. De kleine maasmaat van het gaas (1,29mm x 1,13mm) garandeert u een uitstekende bescherming tegen alle insecten.

Kenmerken van het gaas:

 • Belgische makelij
 • Roestvrij en zelfdovend
 • Bestand tegen grote temperatuurschommelingen
 • Vormvast

Keuze uit:

 • Glasfibervezel (standaard) - Kleur: grijs
 • Petscreen: ideale bescherming in een omgeving met huisdieren - Kleuren: grijs of zwart
 • Clearview: zeer dun geweven voor een hogere doorkijkgraad - Kleur: zwart

Indien gewenst kunnen onze schuifvliegendeuren ook opgespannen worden met zonwerende Soltisdoek. Deze dient wel zelf aangeleverd te worden. Voor industriële toepassingen kunnen we uw schuifvliegendeur ook met inoxgaas opspannen. Let wel: inoxgaas is geen decoratief product.

Pees

Onze PVC pees dient voor de bevestiging van het insectengaas in het profiel. De uitzonderlijke kwaliteit ervan in combinatie met het opspannen door ons gekwalificeerd personeel zorgt ervoor dat het insectengaas altijd perfect opgespannen blijft zoals op het moment van uitlevering, in welke weersomstandigheden dan ook. De PVC pees is verkrijgbaar in zwart en grijs.

Tussenstijl

Bij de schuifvliegendeuren (behalve Elegance+) wordt de tussenstijl steeds op een hoogte van 962mm (midden van de tussenstijl) geplaatst. Andere hoogtes of meerdere tussenstijlen kunnen echter ook steeds aangevraagd worden.

Schopplaat (optioneel)

In al onze schuifvliegendeuren kunnen wij een aluminium schopplaat voorzien. Deze wordt onderaan in de schuifvliegendeur geïnstalleerd en is noodzakelijk wanneer u een dierenluik wil voorzien. De schopplaat wordt altijd uitgevoerd met een dikte van 2mm en wordt gemoffeld in dezelfde kleur als de kader en de vleugel. De hoogte is standaard 300mm, maar kan ook vrij gekozen worden.

Dierenluiken (optioneel)

Voor de trouwe viervoeter(s) kan er een dierenluik voorzien worden in de vliegendeur. Deze worden verwerkt in de schopplaat en worden naar wens links, rechts of in het midden van de vliegendeur geplaatst.

Wij hebben hiervoor 4 verschillende uitvoeringen beschikbaar:

 • Dierenluik Smal voor schuifdeur (tot 7 kg - schouderbreedte 147mm)
 • Dierenluik Smal voor draaideur (tot 7 kg - schouderbreedte 150mm)
 • Dierenluik Medium (tot 18 kg - schouderbreedte 219mm)
 • Dierenluik Large (tot 45 kg - schouderbreedte 290mm)

Al onze luiken zijn beschikbaar in de kleuren wit, bruin of lichtgrijs.

Eindstop (optioneel)

Bij al onze schuifvliegendeuren (behalve bij 'Smal') kunt u ook opteren voor een eindstop. Deze worden aan beide uiteinden van de rails geplaatst waarbij het clipsysteem er voor zorgt dat de deur vastgezet wordt en dus niet meer kan open- of toeschuiven. Onze eindstoppen worden in dezelfde kleur gelakt als de schuifvliegendeur.

Minimum inbouwdiepte

Voor al onze schuifvliegendeuren (behalve Smal) geldt een inbouwdiepte van minimaal 40mm indien gebruik gemaakt wordt van de smalste rails. Afhankelijk van de gebruikte rails kan deze inbouwdiepte groter worden. Indien u deze dieptes niet heeft, bv omwille van een rolluik, dan kunt u gebruik maken van onze schuifvliegendeur Smal. Deze heeft slechts een minimum inbouwdiepte nodig van 25mm, afhankelijk van de gebruikte rails. Opgelet: wanneer U een schuifvliegendeur Smal wil plaatsen met dierenluik heeft u meer inbouwdiepte nodig.