0:00 / 0:00

Vliegendeuren

Net zoals vliegenramen, vormen vliegendeuren een essentiële aanvulling voor een verhoogd wooncomfort en vormen zij de perfecte aanvulling op uw buitenschrijnwerk.

Dankzij onze kwalitatief hoogstaande vliegendeuren van Belgische makelij kunt u ook binnenshuis insectenvrij genieten van de frisse buitenlucht.

Al onze vliegendeuren worden steeds op maat gemaakt en kunnen volledig aangepast worden aan de meeste deurstructuren, welke afmeting of kleur dan ook. Met behulp van een kader kunnen ze zowel in als op de dag worden geplaatst.

U hebt keuze uit meer dan 1000 lakkleuren voor de afwerking ervan, zodat ze esthetisch bijna onzichtbaar worden.

Lees meer

Insectengaas

Het insectengaas dat we gebruiken, is vervaardigd uit glasfibervezel en voorzien van een dubbele verankering van de horizontale en verticale draden. De kleine maasmaat van het gaas (1,29mm x 1,13mm) garandeert u een uitstekende bescherming tegen alle insecten.

Kenmerken van het gaas:

 • Belgische makelij
 • Roestvrij en zelfdovend
 • Bestand tegen grote temperatuurschommelingen
 • Vormvast

Keuze uit:

 • Glasfibervezel (standaard) - Kleur: grijs
 • Petscreen (optie): ideale bescherming in een omgeving met huisdieren - Kleuren: grijs of zwart
 • Clearview (optie): zeer dun geweven voor een hogere doorkijkgraad - Kleur: zwart

Indien gewenst kunnen onze vliegendeuren ook opgespannen worden met zonwerende Soltisdoek. Deze dient wel zelf aangeleverd te worden. Voor industriële toepassingen kunnen we uw vliegendeur ook met inoxgaas opspannen. Let wel: inoxgaas is geen decoratief product.

Opmerking: bij alle plisséramen en -deuren is er geen keuze mogelijk tussen de verschillende soorten gaas, maar wordt steeds hetzelfde zwarte, opvouwbaar gaas voorzien.

Pees

Onze PVC pees dient voor de bevestiging van het insectengaas in het profiel. De uitzonderlijke kwaliteit ervan in combinatie met het opspannen door ons deskundig personeel zorgt ervoor dat het insectengaas altijd perfect opgespannen blijft zoals op het moment van uitlevering, in welke weersomstandigheden dan ook. De PVC pees is verkrijgbaar in zwart en grijs.

Tussenstijl

Bij de vliegendeuren (behalve Elegance+) wordt de tussenstijl steeds op een hoogte van 917mm (midden van de tussenstijl) geplaatst. Andere hoogtes of meerdere tussenstijlen kunnen echter ook steeds aangevraagd worden.

Automatische sluiting (optioneel)

Al onze vliegendeuren kunnen voorzien worden van een pomp voor automatische sluiting. Deze luchtpomp kan zo geregeld en bijgesteld worden dat de sluiting gebeurt tegen de door u gewenste snelheid. De pomp kan gemakkelijk gedemonteerd worden en kan ook worden vastgezet zodat deze blijft openstaan en u dus probleemloos binnen en buiten kunt met boodschappen.

Schopplaat (optioneel)

In al onze vliegendeuren kunnen wij een aluminium schopplaat voorzien. Deze wordt onderaan in de vliegendeur geïnstalleerd en dient als bescherming wanneer er vaak met schoenen tegen de deur wordt gestoten. Een schopplaat is noodzakelijk wanneer u een dierenluik wil voorzien. De schopplaat wordt altijd uitgevoerd met een dikte van 2mm en wordt gemoffeld in dezelfde kleur als de kader en de vleugel. De hoogte is standaard 300mm, maar kan ook vrij gekozen worden.

Dierenluiken (optioneel)

Voor de trouwe viervoeter(s) kan er een dierenluik voorzien worden in de vliegendeur. Deze worden verwerkt in de schopplaat en worden naar wens links, rechts of in het midden van de vliegendeur geplaatst.

Wij hebben hiervoor 4 verschillende uitvoeringen beschikbaar:

 • Dierenluik Smal voor schuifdeur (tot 7 kg - schouderbreedte 147mm)
 • Dierenluik Medium (tot 18 kg - schouderbreedte 219mm)
 • Dierenluik Large (tot 45 kg - schouderbreedte 290mm)

Al onze luiken zijn beschikbaar in de kleuren wit, bruin of lichtgrijs.

Minimum inbouwdiepte

De inbouwdiepte van onze vliegendeuren is afhankelijk van de afwerking:

 • Bij een afwerking met kader: inbouwdiepte van 80mm
 • Bij een afwerking zonder kader: inbouwdiepte van 40mm