0:00 / 0:00

Do you feel the groef?

Traditionele houten deuren werden gemaakt door planken naast elkaar te zetten. Hierdoor kreeg men automatisch een gegroefd effect.


Dit effect wordt tegenwoordig nagebootst op twee manieren:

  • In aluminium worden groeven traditioneel gefreesd en nadien wordt de verkregen groef bijgeschilderd met natlak of poederlak.
  • Op decorfolie is dit echter zowel om technische als esthetische redenen niet wenselijk (de plaat werd al vooraf bekleed en kan na het frezen niet meer bekleed worden).


Anaf Doors ambieert steeds een zo getrouw mogelijke kopie van een houten deur te maken, maar dan uitgevoerd in onderhoudsarm aluminium. Daarom biedt Anaf Doors een dubbel antwoord:

  • De geperste groef: de beklede buitenplaat wordt ingeperst, waardoor de folie mooi doorloopt in de groeven
  • De Cottage Rustique® uitvoering, waarbij de groef optisch gemaakt wordt door 2 Rustique® planchettes op een bepaalde tussenafstand van elkaar te plaatsen. Ook hier is de groef bekleed met de juiste decorfolie, maar als bijkomend voordeel is er een betere breuklijn tussen de groef en de basisplaat. De meest perfecte kopie van de houten deur.


Extra voordeel
Door de opbouw van de planchettes wordt het paneel in de lengterichting extra verstevigd tegen dilatatie. Dit zorgt voor een deur van topkwaliteit.


Alle modellen in de Anaf Cottage reeks zijn verkrijgbaar in zowel een uitvoering met een geperste groef als in een hoogstaande Cottage Rustique versie.


Om het hoogstaande karakter van de Rustique oplossing te benadrukken wordt deze oplossing enkel in een vleugeloverdekkende uitvoering aangeboden.


Staaltjes
Staaltjes rustique planchettes of geperste groeven zijn beschikbaar via info@anaf.be


Ontdek onze Cottage modellen hier!