0:00 / 0:00

Mastiff deurpanelen wordt Member of FenekO Group

Lanaken – FenekO Group, het samenwerkingsverband tussen Belgische bedrijven dat een ‘one stop shop’ aanbiedt voor aluminium afwerkingsproducten aan professionele schrijnwerkers, is trots om een volgende ‘Member of FenekO Group’ te mogen aankondigen.

Op 15 maart 2023 werd de overname afgerond van PVC Carlo Maes BV, ook bekend onder de handelsnaam Mastiff deurpanelen. Mastiff, gevestigd te Lanaken is één van de laatste onafhankelijke spelers in de Belgische deurpanelenmarkt, met een bijzondere focus op high-end deurpanelen voor de PVC schrijnwerkmarkt. Carlo Maes en zijn team bouwden gedurende meer dan 20 jaar een solide expertise op in het produceren van vulpanelen en vleugeloverdekkende panelen. Na de samenwerking met Anaf Doors uit Oeselgem, neemt FenekO Group op deze manier een tweede deurpanelenproducent in twee jaar tijd onder haar vleugels.

Harald Van Geluwe, Business Unit Manager Anaf Doors is trots op deze nieuwe acquisitie: “Het is altijd mooi als twee wegen samenkomen en er een sterker geheel ontstaat. Bij deze overname is dit zeker het geval. De expertises van Anaf Doors en Mastiff zijn erg complementair. Samen zitten we meer dan 80 jaar in het vak. Dat is uniek in de sector en dat gaan we uitspelen. Anaf Doors bouwt momenteel in Oeselgem aan een compleet vernieuwde productiesite van meer dan 6.000m² waar vanaf deze zomer alle decoratieve deurpanelen van de volledige FenekO Group zullen worden geassembleerd. Na 2 jaar werken tegen maximum capaciteit is het voor onze medewerkers en voor onze klanten een verademing dat er terug verdere volumegroei mogelijk is. De integratie van Mastiff in Anaf Doors zal daarin één van de eerste stappen zijn. Let wel, het wordt een evolutie, geen revolutie. We kennen de klanten van Mastiff en gaan de eigenheid van het merk zeker bewaren en zelfs versterken.”

Carlo Maes beaamt dit: “Ik heb mijn bedrijf doorheen de jaren kunnen uitbouwen, maar heb steeds gekozen voor de niche van het PVC schrijnwerk. Als kleine organisatie hadden wij niet de slagkracht om door te breken op nationale schaal. Dankzij de samenwerking met FenekO Group is niet alleen onze opvolging verzekerd, maar weet ik ook zeker dat ons bedrijf en onze producten naar een volgend niveau getild kunnen worden. Ook op persoonlijk vlak was er direct een goede klik met de verantwoordelijken binnen FenekO Group. Ons team ziet het helemaal zitten om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen.”

FenekO Group omvat naast Anaf Doors ook de afdelingen FenekO Insect Screens, Belgisch marktleider in vliegenramen- en deuren en FenekO Alu Systems, een sterk groeiende afdeling plaatwerk met een hypermoderne site in Machelen. De omzet van alle leden van de FenekO Group bedraagt gezamenlijk meer dan 34 miljoen euro in 2022. In het FenekO Group Experience Center te Oeselgem, dat op 1 maart 2023 werd geopend, kunnen schrijnwerkers alle producten die binnen de groep gemaakt worden bekijken en worden ze opgeleid om ermee te werken. Ook de Mastiff producten zullen daar binnenkort te zien zijn.

Frank Nees, oprichter van FenekO Group, heeft een duidelijke visie: “FenekO Group wil de professionele schrijnwerker maximaal ontzorgen van het bestellen van alle mogelijke maatwerkproducten die in de afwerkingsfase van een gebouw nodig zijn. Onze klanten hebben één centraal contactpunt via my.feneko.be en ons commercieel team. Achterliggend produceren we onze producten in gespecialiseerde werkhuizen, om ze dan terug centraal aan de klant te leveren via een gespecialiseerde logistiek. Het voordeel van het bundelen van al deze bestellingen geven we maximaal terug aan de klant. Zo hoeft die nog slechts 1 grote, loyale relatie op te volgen in plaats van verschillende kleine bestellingen te plaatsen bij een hele reeks leveranciers, wat een belangrijk voordeel biedt voor de klant.”