0:00 / 0:00

FenekO Group investeert in een nieuwe lakinstallatie!

Op onze site te Oeselgem bouwt FenekO Group een geavanceerde lakinstallatie. Deze nieuwe installatie zal het productieproces van Anaf Doors verder optimaliseren.

Voorbehandelingsbaden

In het proces van voorbehandeling hanteert de FenekO Group een beitsafzetting van ten minste 2 g/m², vergelijkbaar met de methode van Seaside Quality A. Vanaf oktober 2023 zullen alle deurpanelen die door Anaf Doors worden geleverd, standaard beschikken over een maritieme lakafwerking van hoge kwaliteit!

De reeks baden is ontworpen met een zo minimaal mogelijke ecologische impact in gedachten. We maken volledig gebruik van gezuiverd regenwater dat wordt opgevangen op de daken van de Anaf Doors-gebouwen. Alle elektriciteit die in de lakwerkplaats wordt gebruikt, is afkomstig van de zonnepanelen die ook op de daken zijn geïnstalleerd.

Poedercoating

Onze diepgaande kennis stelt ons in staat om de installatie nauwkeurig af te stemmen en de poedercoating op professionele wijze uit te voeren. Het doel is om een gelijkmatige verdeling van de coating op het aluminiumoppervlak te bereiken, met een uniforme lakdikte over het hele oppervlak. Verschillende vormen en soorten poeder vereisen specifieke instellingen voor optimale resultaten. Met meer dan 1.600 poederreferenties op voorraad heeft de FenekO Group elke mogelijke kleur die u als klant van ons kunt verlangen.

Moffeloven

Na het poedercoaten ondergaat het aluminium een proces in de volautomatische moffeloven. Ook hier is aan ecologie gedacht: de overtollige warmte van de oven wordt gebruikt om de bedrijfsgebouwen te helpen verwarmen.

Kwaliteitscontrole

Om een consistente kwaliteit te waarborgen, voeren we regelmatig controles uit. Dankzij de recente aanschaf van een eigen zoutneveltestinstallatie kunnen we deze tests nu intern uitvoeren.

Dit stelt FenekO Group in staat om voortdurend testen te verrichten en de hoogste kwaliteitsnormen in de markt te handhaven.


Maximale tijdswinst en efficiëntie

De nieuwe lakinstallatie bij Anaf Doors zorgt voor een maximale efficiëntie in de productie van deurpanelen en deuren. De installatie is geplaatst in hetzelfde gebouw als waar alle deurpanelen worden geassembleerd, waardoor het productieproces nu veel vlotter kan verlopen. Dit biedt grote voordelen voor onze werking en dus voor onze klanten.

Anaf Doors

De voordeur is de blikvanger van uw voorgevel en bepaalt mee de uitstraling van uw huis. Daarom heeft Anaf Doors een grote keuze aan aluminium deurpanelen en toebehoren van topkwaliteit. Design, Classic, Cottage...u vindt het allemaal in ons breed assortiment.

Klik hier.

Wilt u meer informatie over ons productieproces tijdens de voorbehandeling?

Klik hier.

Wat houdt een zoutneveltest in?

Een zoutneveltest bootst de effecten van verschillende corrosieve omgevingen versneld na, zoals bijvoorbeeld maritieme klimaten.

Voor meer informatie, klik hier.