0:00 / 0:00

FenekO Group investeert in zonne-energie


Naar voorbeeld van de site in Oeselgem heeft FenekO Group nu ook 850 zonnepanelen op onze site in Neder-Over-Heembeek geplaatst. Daarmee wordt 30% van het elektriciteitsverbruik van de site gedekt door zonne-energie. 60% van de opgewekte zonnestroom wordt ter plaatse verbruikt en 40% injecteren we op het elektriciteitsnet.

Voor de injectie hebben wij als prosument een samenwerking met de firma Bolt, die deze stroom op de markt aan gezinnen ter beschikking stelt.

Naast de financiële voordelen is er ook een belangrijk milieuvoordeel
Het gebruik van zonne-energie vermindert de uitstoot van broeikasgassen en helpt daarmee de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dit is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor de toekomst van ons allemaal.

Wij hebben intussen ook een studie laten uitvoeren om energie terug te winnen uit de schoorstenen van onze moffelovens en zo onze kantoren en sanitair water gasloos te verwarmen. De studie is achter de rug en in de loop van dit jaar wordt het project uitgevoerd. Vervolgens halen we meetgegevens uit deze installatie om later ook de drooginstallatie te laten werken via deze energiewinning in plaats van op gas.

De FenekO Group zal nog investeren in zonne-energie op andere sites. Hiermee blijven we inzetten op duurzaamheid en zorgen we daarmee voor een positieve impact op de wereld om ons heen.