0:00 / 0:00

Plaatsing van aluminium raamkaders: een gids voor een professionele afwerking

Aluminium raamkaders worden vaak geplaatst bij het bouwen of renoveren van een woning. Ze zorgen voornamelijk voor een esthetisch aantrekkelijk resultaat. We geven je hier enkele tips zodat je er zeker van kunt zijn dat je aluminium raamkaders correct geplaatst worden.

Voorkom thermische bruggen

Bij de opbouw van aluminium raamkaders is het van groot belang om thermische bruggen te vermijden. Het raamkader mag niet rechtstreeks in contact komen met een thermische onderbreking of binnenkamer.

Kit de hoeken van het kader af (zelfbouwkit)

De afdichting van aluminium raamkaders gebeurt vaak met behulp van EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer) afdichtingsslabben, al naargelang de toepassing (crepi, gevelsteen, latwerk enz.).

Elke plaatsing vraagt een specifieke aanpak.

Volg nauwgezet de opgelegde werkwijze van de architect/Buildwise/Butgb-Ubatc.

Voorkom condensvorming in de isolatie en/of spouw

Condensvorming kan leiden tot vochtproblemen in de isolatie en/of spouw. Het is daarom belangrijk om de raamkaders te voorzien van EPDM flappen op de niet-zichtbare delen om condensvorming te voorkomen.

Besteed aandacht aan de plaatsing

Bij de plaatsing van aluminium zelfbouwkits zijn op verschillende dieptes (10 en 20 mm) bevestigingsgaten voorzien. Kies zeker de juiste diepte op basis van de specifieke profielen. De raammontage moet volgens de regels van de kunst worden uitgevoerd. Het is van groot belang om aandacht te besteden aan enkele belangrijke punten om een professionele plaatsing te waarborgen. Een goede plaatsing van aluminium raamkaders zorgt voor een esthetisch aantrekkelijk en duurzaam resultaat.

Samengevat:

  • Voorkom thermische bruggen. Het raamkader mag niet rechtstreeks in contact komen met een thermische onderbreking of binnenkamer.
  • Kit de hoeken af bij zelfbouwkits. Dit zorgt voor een optimale waterdichtheid.
  • Kies de juiste diepte voor de bevestigingsgaten.
  • Volg de opgelegde plaatsingsvoorschriften op

Het zorgvuldig plaatsen van aluminium raamkaders is een esthetische stap in elk bouw- of renovatieproject. Als u rekening houdt met de bovenstaande aspecten, kunt u zorgen voor een duurzame en waterdichte afwerking.

Meer gedetailleerde informatie en handige illustraties vindt u op de website www.buildwise.be en www.butgb-ubatc.be. Daar vindt u een schat aan informatie en tekeningen die u kunnen bijstaan in het correct plaatsen van aluminium raamkaders.